Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea.

Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei a oficiat partea de început a Utreniei, consacrată în trecut primirii regelui la slujbă. A urmat un polihroniu, după care ierarhul s-a adresat cordial oaspetelui său.

PS Sofronie a subliniat colaborarea bună cu Familia Regală a României. Chiriarhul a amintit recunoștința pe care Episcopia o poartă față de Regele Ferdinand I care a reînființat Eparhia Ortodoxe Române a Oradiei, în urmă cu 102 ani, în data de 30 august.

„Alteța Voastră Regală, la Oradea sunteți acasă! Așa cum au fost toți Regii României, de la Marea Unire, și cum va și rămâne până la sfârșitul veacurilor”, a spus Preasfinția Sa.

Episcopul Oradiei i-a prezentat Principelui Radu mozaicurile Catedralei Episcopale și ultimele lucrări de realizate la sfântul lăcaș.

Principele Radu al României în altarul Catedralei Ortodoxe din Oradea. Foto credit: Familia Regală a României

La final, Principele Radu a lăsat o însemnare în Sfânta Evanghelie și a primit în dar ultimele apariții editoriale ale Episcopiei Oradiei.


Principele Radu s-a aflat la Oradea pentru deschiderea oficială a Olimpiadei Porumbeilor Voiajori, cel mai mare eveniment anual al lumii columbofile. Alteța Sa Regală a avut întrevederi și cu reprezentanții autorităților locale și ai Bisericii Greco-Catolice.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente