Episcopul Oradiei a primit vizita Ambasadorului Israelului

Preasfințitul Părinte Sofronie a primit vineri vizita E. S. David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, anunță Episcopia Oradiei printr-un comunicat de presă. Întâlnirea s-a desfășurat la Reședința Episcopală.

În cadrul întrevederii, ierarhul a prezentat Excelenței Sale particularitățile Oradiei și ale tărâmurilor bihorene, „un areal multicultural, multietnic și pluriconfesional, unde armonia și echilibrul social nu sunt alterate de diversitatea intrinsecă a comunității autohtone, Bihorul putând fi considerat o veritabilă proiecție a idealului iudeo-creștin și european de unitate în diversitate”.

Excelența Sa și-a manifestat „admirația și prețuirea pe care o poartă față de muncipiul Oradea, arătându-se impresionat de caracterul aparte și de specificul arhitectural deosebit ale acestuia, precum și de fructuoasa colaborare și cordiala coabitare care există în sânul comunității eterogene a Bihorului”.

Preasfinţitul Părinte Sofronie i-a oferit ultimele apariții editoriale ale Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei.

Ambasadorul David Saranga este apropiat de ţara noastră, apreciază tradiţiile şi spiritualitatea poporului român. A vizitat numeroase mănăstiri din România pe care le-a promovat pe reţelele de socializare.

La finalul anului trecut, oficialul israelian s-a întâlnit cu Mitropolitul Banatului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, iar în luna martie a anului curent a efectuat o vizită la Mitropolia Clujului.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente