Episcopul Mihail va sfinți Biserica din Sydney închinată Sfinților Brâncoveni

Biserica din Sydney închinată Sfinților Brâncoveni

Episcopul Mihail al Australiei și Noii Zeelande va sfinți duminică, 12 august 2018, Biserica „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sydeny.

În acest context biserica parohiei românești va primi un al doilea hram: Buna Vestire.

La sărbătoare sunt așteptați să participe credincioșii români din oraș, autoritățile locale și reprezentanții corpului diplomatic de la Consulatul General al României din Sydney.

Comunitatea Ortodoxă Română din Sydney

Parohia Ortodoxă Română „Sfinții Martiri Brâncoveni” a fost înființată sub jurisdicția canonică a Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande, în 15 august 2008.

Comunitatea Ortodoxă Română din Sydney împreună cu Episcopul Mihail

În 20 aprilie 2009, Parohia a fost recunoscută de autoritățile statului New South Wales, fiind eliberat Certificatul de Încorporare ca Asociație, sub denumirea: The Romanian Orthodox Church Sfintii Martiri Brancoveni Sydney Inc.

Inițial parohia a funcționat în lăcașuri de cult închiriate.

În 2014 – Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit acestei parohii icoana cu un fragment din moaștele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu.

Biserica din Sydney închinată Sfinților Brâncoveni

În anul 2015, Dioceza Anglicană din Sydney a pus o proprietate în vânzare, care cuprindea o biserică și o sală folosită ca Centru Social. Comunitatea ortodoxă românească a slujit în această biserică în calitate de chiriaș, începând din anul 2015, timp în care au avut loc și negocierile pentru cumpărarea ei.

În iulie 2017, Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande, cu un împrumut acordat de parohiile românești din Sydney, un împrumut din partea unei familii de români ortodocși din același oraș și cu un ajutor financiar din partea Secretariatului de Stat pentru Culte, din România, a cumpărat proprietatea de 1018 m2, situată la adresa: 82 Canterbury Rd., Glenfield, N.S.W., 2167, Australia.

Proprietatea are o biserică din cărămidă care servește ca loc de rugăciune și un Centru Pastoral – Misionar. Construirea bisericii s-a făcut după anul 1920, aparținând cultului anglican din 1930.

În perioada iulie 2017 – iulie 2018, s-au făcut lucrări de reparație a acoperișului bisericii, s-a montat noua instalație electrică, policandrele, au fost cumpărate și instalate unitățile de aer condiționat, s-a refăcut fundația bisericii pe care a fost fixată pardoseală nouă și un iconostas provizoriu.

Biserica a fost zugrăvită în interior și dotată cu covoare și bănci, iar la exterior a fost împrejmuită cu un gard.

Foto credit: Parohia Ortodoxă Română din Sydney

Comentarii Facebook


Știri recente