Episcopul Melchisedec Ștefănescu a fost comemorat în Catedrala din Roman la 195 ani de la naștere

Episcopul Melchisedec Ștefănescu a fost comemorat joi în Catedrala „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, la împlinirea a 195 ani de la nașterea sa.

Sfânta Liturghie și slujba de pomenire au fost oficiate de Arhim. Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei din Roman împreună cu mai mulți clerici.

La eveniment au participat copii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” și elevi de la Liceul Teologic care poartă numele marelui ierarh. Corul „Laudamus” al instituției de învățământ a oferit răspunsurile liturgice.

La final, un elev de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” a evocat personalitatea Episcopului Melchisedec, evidențiind rolul său în istoria bisericii și a neamului românesc, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Teolog învățat, personalitate culturală de frunte a secolului al XIX-lea, Episcopul Melchisedec Ștefănescu a luptat cu toată ființa pentru afirmarea neamului în unitate geopolitică şi pentru creșterea rolului Bisericii în viața poporului.

De numele lui se leagă marile evenimente istorice ale celei de-a doua jumătăți a secolului al XIX-lea: Unirea Principatelor, Independența de stat a României şi Autocefalia Bisericii noastre strămoșești.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente