Episcopul Maramureșului salută evoluția activităților de tineret din eparhie: Lucrarea este mare și multă

Episcopul Iustin a transmis vineri un mesaj adresat preoților slujitori, profesorilor de religie și tuturor dascălilor creștini din Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului. 

În mesaj, ierarhul salută evoluția activităților de tineret din eparhie și arată că „dacă în anul 2009 se organizau de-abia 3 tabere în întreaga eparhie, în anul 2019 s-au realizat nu mai puțin de 250 de tabere și școli de vară cu participarea a peste 10 000 de copii și tineri”.

Preasfinția Sa adaugă faptul că în pandemie, deși au fost diminuate unele activități cu tinerii, ei au reprezentat o forță în activitatea filantropică.

„Nici nu ne putem închipui cum am fi străbătut această perioadă cumplită fără prezența jertfelnică, neobosită, dăruitoare și pilduitoare a tinerilor creștini, cunoscând că tinerețea este vremea elanului, a curajului și a celor mai ambițioase lucrări”.

Îndemnul ierarhului este de sporire a activităților cu tinerii pentru că „lucrarea este mare și multă”:

„În această atmosferă, a unei vremi pline de încercări, pe care nu știm dacă am încheiat-o,  cu părintească dragoste întru Hristos Domnul, fiind cu luare aminte la anii care vor urma, în virtutea parteneriatului Școală – Biserică, vă îndemnăm să priviți cu deosebită atenție asupra copiilor și tinerilor, intensificând activitățile, întâlnirile, taberele și școlile de vară de la nivelul parohiilor, fără să amânăm    nici-o clipă, pentru că lucrarea este mare și multă”.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a dăruit familii binecuvântate, părinți creștini, tată și mamă, copii și tineri cuminți care să fie lumină într-o lume cuprinsă de mult întuneric”, mai spune PS Iustin.

Citește mesajul integral.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente