Episcopul Macarie vorbește despre prima condiție pentru a fi fericiți: trezirea la realitate

„Care este prima condiție pentru a fi fericiți? Având revelația propriei sărăcii spirituale, conștientizând starea noastră de fii risipitori, care trecem cu vederea moștenirea părintească pentru roșcovele lumii acesteia, într-un cuvânt: Trezindu-ne la realitate. Însuși Mântuitorul ne-a făgăduit că fericiți sunt cei săraci cu duhul, căci a lor e Împărăția Cerurilor”, a spus duminică Episcopul Macarie.

Episcopul Europei de Nord a efectuat o vizită pastorală în perioada 19-21 ianuarie 2019 la românii de pe coasta de vest a Norvegiei.

Duminică, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la Haugesund în noua biserică românească „Sfinții Macarie cel Mare și Macarie Alexandrinul”, unde a sfințit primul clopot allăcaşului de cult.

Părintele Episcop, în predica sa, a atras atenţia că „suntem datori să ne întrebăm dacă nu cumva râvnim și iubim și suntem atrași mai degrabă de lucrurile întunericului și de toate surogatele și momelile celui viclean, decât de Împărăția Cerurilor a Dumnezeului Celui Viu”.

De asemenea, Episcopul Europei de Nord a subliniat că nu alocăm suficient timp pentru mântuirea sufletului nostru.

„Chiar și noi, cei care ne spunem creștini, deseori descoperim că avem tragere de inimă mai degrabă către cele ale deșertăciunii decât către cele duhovnicești, către cele ce țin de veșnicie”.

„Mult mai ușor ne ostenim pentru a face un pas înainte în carieră sau în a face mai mulți bani, dar mult mai greu ne este să progresăm duhovnicește, să ne biruim slăbiciunile și să ne împodobim sufletul cu virtuți”.

Duminică seara, Preasfințitul Părinte Macarie a botezat doi copii în parohia românească din orașul norvegian Stavanger și a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…