Episcopul Macarie: Vom supraviețui ca neam în măsura în care vom prețui şi continua moștenirea Sf. Ştefan cel Mare

„Vom supraviețui ca neam în măsura în care vom păstra, vom prețui și vom continua moștenirea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare al Moldovei și a celorlalți sfinți înaintași”, a spus marţi la Stockholm Episcopul Macarie al Europei de Nord.

„Așadar, cea mai înaltă vocație, singura care contează în veșnicie pentru un popor, este de a naște sfinți”, a mai subliniat Preasfinţia Sa.

Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie la Centrul Episcopal din Stockholm.

La sărbătoare au participat credincioşi, dar şi reprezentanți ai Centrului de Tineret al Episcopiei (CTSM), ocrotit de Sfântul Domnitor Ștefan cel Mare.

Tinerii au primit din partea Episcopului Macarie mai multe medalii cu chipul domnitorului român.

După Sfânta Liturghie, Episcopul Europei de Nord a botezat doi copii aparţinând unor familii din CTSM.

Zilele trecute, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a botezat doi copii în biserica parohială din Copenhaga.

În Duminica Sfinților Români, 30 iunie 2019, Părintele Episcop a slujit la hramul parohiei din Roskilde.

În cuvântul rostit, Preasfinţia a vorbit despre vremurile „tot mai ostile creștinismului și modului de viață creștină”.

„Perspectivele sunt din ce în ce mai întunecate, iar lumea este din ce în ce mai stricată de ideologiile nefirescului care se propagă într-un mod patologic”.

„Tocmai de aceea avem atâta nevoie de sfinții români ca să ne însoțească neîncetat și să ne ajute prin rugăciune și puterea modelului să dăm laolaltă o bună și dreaptă mărturie”.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Sebastian: „Prinde orbul, scoate-i ochii!”

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților face o paralelă între zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” și „Vindecarea orbului din naștere”, text evanghelic prezentat la liturghie duminică, 24 mai 2020. „Nu știu dacă autorul acestei zicale…