Episcopul Macarie: „Vedem la Sfântul Haralambie o credință care sporește pe măsură ce persecuția devine mai aprigă”

Episcopul Macarie al Europei de Nord a evidenţiat duminică, la hramul Parohiei româneşti din Kalmar, Suedia, credinţa puternică a sfântului ocrotitor al Parohiei în faţa pericolului morţii. 

„Sfântul Haralambie, la cei peste 100 de ani,  a ajuns la o vârstă de la care nu mai există nicio așteptare, însă nu doar că vedem o la el o dârzenie ieșită din comun, dar și o prezență foarte vie, o credință care «contaminează» chiar și pe torționari, o credință care sporește pe măsură ce persecuția devine mai aprigă, mai sălbatică”, a spus ierarhul în omilia sa.

Copiii care au participat la slujbă au primit din partea Părintelui Episcop, iar la finalul Liturghiei a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru preotul Milică Văsuianu din parohia învecinată, din orașul suedez Växjö, trecut recent la Domnul în urma unui tragic accident rutier.

Vineri, 8 februarie 2019, Episcopul Macarie a oficiat Taina Sfântului Maslu, iar a doua zi Sfânta Liturghie în parohia românească din orașul Kristiansand în sudul Norvegiei”, informează Episcopia Europei de Nord.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente