Episcopul Macarie, trei zile de misiune printre românii din zona de sud-vest a Suediei

Episcopul Macarie al Europei de Nord a efectuat timp de trei zile o vizită pastorală printre românii care trăiesc în zona de sud-vest a Suediei.

Sâmbătă, Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie şi slujba parastasului în biserica parohială din orașul Borås, informează Episcopia Europei de Nord.

A doua zi, în Duminica Rusaliilor, a oficiat Sfânta Liturghie de hram cu Vecernia plecării genunchilor în biserica românească din Göteborg.

În omilia sa, ierarhul a spus că „Umplându-ne de Duhul Sfânt, vom deveni purtători de lumină, vom împrăștia întunericul care acoperă lumea”.

„Prin mărturisirea, prin viața noastră Îl vom face cunoscut pe Dumnezeu oamenilor, vom rămâne vii întru Domnul, torțe aprinse de focul harului dumnezeiesc”, a subliniat Preasfinţia Sa.

La Sărbătoarea Preasfintei Treimi, Episcopul Macarie a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii ortodoxe suedeze din Bredared.

La slujbă au participat credincioși ortodocși de diferite naționalități: români, sârbi, ruși, suedezi care au primit din partea Preasfințitului Părinte Macarie iconițe.

Obștea monahală de la Bredared este formată din părinți suedezi convertiți la Ortodoxie şi care se ocupă, cu precădere, cu traducerea cărților de cult și de spiritualitate Ortodoxă în limba suedeză.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente