Episcopul Macarie: Să Îl iubim și să Îl urmăm pretutindeni pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos

„Să Îl iubim și să Îl urmăm pretutindeni pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos: la grajd și la templu, în binecuvântare și în prigoană, în libertate și în exil și mai cu seamă pe Golgota părăsirii și a pătimirii pentru mântuirea noastră”, a spus duminică Episcopul Macarie.

Episcopul Europei de Nord a slujit Sfânta Liturghie în Parohia ortodoxă românească „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina și Sfântul Mare Mucenic Mercurie” din orașul danez Tønder.

În cuvântul rostit, ierarhul le-a explicat credincioşi de ce ar trebui să-şi concentreze toate eforturile pentru a fi alături de Mântuitorul Iisus Hristos.

„El dorește cu dor să Îl întâlnim la Sfânta Liturghie, la Cina cea de Taină; dorește să ne rugăm și să postim așa cum S-a rugat și a postit și El; dorește să îi iertăm pe cei care ne greșesc nouă așa cum i-a iertat El Însuși pe cei care L-au ucis prin răstignire”, a subliniat Părintele Episcop.

În prima săptămână a Postului Mare, Episcopul va sluji la Mănăstirea Ikast și în mai multe comunități parohiale din Regatul Danemarcei.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente