Episcopul Macarie s-a alăturat tinerilor ortodocși la Marșul bicicletelor „Pedalând pentru viață”

Episcopul Macarie al Europei de Nord a participat duminică la marșul bicicletelor „Pedalând pentru viață”, organizat în oraşul suedez Göteborg de Centrul pentru Tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” (C.T.S.M).

Acțiunea caritabilă a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohiei ortodoxe române din Göteborg. Anterior, tinerii s-au închinat și s-au rugat înaintea icoanei Maicii Domnului Potirul Nesecat pentru călăuzire.

Scopul marșului bicicletelor a fost ca, pentru fiecare kilometru pedalat, să fie donată o anumită sumă de bani copiilor orfani din Copșa Mică – România, pe care Episcopia îi susține în cadrul mai multor proiecte filantropice.

Totodată, a început achiziționarea unor biciclete pentru copiii orfani de la Copșa Mică.

Aflându-se printre tinerii bicicliști, Părintele Episcop a declarat:

„Scrie în Evanghelie că «cel ce nu adună cu Mine risipeşte» (Luca 11, 23) și că «fără Mine nu puteţi face nimic» (15, 5). Iar Sfântul Apostol Pavel ne învață că «ori de mâncaţi, ori de beţi, ori altceva de faceţi, toate spre slava lui Dumnezeu să le faceţi» (1 Corinteni 10, 23). Așadar, tot ceea ce facem trebuie să aibă rost, să aibă sens.

Tot ceea ce facem să fie spre slava lui Dumnezeu și spre ridicarea aproapelui nostru. Chiar și atunci când pedalăm…, pentru Domnul și pentru fratele să o facem! Pentru că noi trebuie să fim credincioși și în cele mici și în cele mari”.

Cei care doresc să ajute copiii din Copşa Mică pot dona în conturile de aici.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…