Episcopul Macarie reia apelul la rugăciune pentru Camelia Smicală și copiii ei. „Fiecare să citească din Psaltire”

Episcopul Macarie reia apelul la rugăciune pentru Camelia Smicală și copiii ei, îndemnând ca fiecare să citească din Psaltire. Pentru a demonstra puterea rugăciunii, ierarhul a amintit de Familia Nan din Norvegia.

 Episcopul Europei de Nord a slujit în primele trei zile ale Postului Mare în Paraclisul Mănăstirii „Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan  Iacob de la Neamț” din Ikast, Danemarca.


PS Macarie la seara de rugăciune cu participarea Cameliei Smicală: Nu trebuie să deznădăjduim!


De acolo, Părintele Episcop a îndemnat în continuare la solidaritate și rugăciune pentru medicul român din Finlanda care încearcă de câțiva ani să fie din nou alături de copiii ei. Mântuirea, a spus ierarhul, „nu este un act subiectiv, un act personal, ci un act comunitar”.

„Adică trebuie să ne gândim nu doar la mântuirea noastră, ci și la mântuirea celor de lângă noi. Nu trebuie  să  te  mântuiești  doar tu,  ci  trebuie  să  se  mântuiască  și  cei  de  lângă  tine”. 

„Tocmai de aceea, în comuniune de iubire și de rugăciune, ne gândim în mod deosebit la cei care se află în condiții critice, dramatice de viață și, fiind în Postul Mare, trebuie să dăm dovadă de împreună-pătimire cu aceștia, cu cei care au nevoie imediată și constantă de solidaritatea noastră”. 

„Vă îndemn, ca un părinte și frate al vostru, să ne rugăm și pentru Camelia Mihaela Smicală din Finlanda și cei doi copii ai ei, Johan Mihail și Maria Alexandra, care se află în continuare strict izolați unul de celălalt. Fiecare dintre noi, după putere, să citească măcar o catismă din Psaltire pe zi pentru ajutorarea acestor suflete”.

Episcopul Macarie a spus că rugăciunea are o putere deosebită, argumentând în acest sens cu exemplul Familiei Nan din Norvegia care s-a reunit după o problemă asemănătoare cu cea a Cameliei Smicală.

 „Am vorbit acum, la început de post, și cu familia Nan, care s-a reîntregit. Iar acum, părinții împreună cu copilașii sunt la Baia Mare și ne-au spus că se vor alătura și ei în rugăciune pentru reîntregirea familiei Smicală, mărturisind faptul că au simțit ajutorul Preamilostivului Dumnezeu atunci când i-am însoțit cu rugăciunea”.

Părintele Episcop şi-a încheiat apelul la solidaritate printr-o rugăciune pentru Camelia Smicală și copiii ei. 

Cei doi copii ai Cameliei Smicală se află de mai mulţi ani în custodia Protecţiei Copilului din Finlanda. 

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente