Episcopul Macarie: Nu suntem departe de vremurile în care au trăit primii martiri

Episcopul Macarie a vizitat vineri Parohia ortodoxă română din orașul Nykøbing Mors, unde, în timpul Sfintei Liturghii le-a spus credincioşilor că „nu suntem departe de vremurile în care au trăit primii martiri”.

Episcopul a făcut o paralelă între vremurile de atunci şi cele din contemporaneitate, îndemnând la a nu fi prea departe de „trăirea creștină a martirilor primelor veacuri”.

„Să ne rugăm să nu ne surprindă, îngreunați ce grijile și plăcerile acestui veac, vremurile de prigoană”, a mai îndemnat Părintele Episcop.

În argumentatia sa, Episcopul Europei de Nord a utilizat statisticile privitoare la persecuţiile recente înregistrate asupra creştinilor.

„Creștinii continuă să fie cel mai persecutat grup religios din lume. Sunt uciși, răpiți, agresați, alungați în masă din teritoriile lor natale. Se seamănă, prin toate mijloacele, semințele urii față de Biserică, față de cruce, față de Hristos și oamenii Săi”, potrivit Preasfinţiei Sale.

În perioada 31 ianuarie – 5 februarie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie i-a vizitat pe românii din comunitățile din Danemarca și Suedia, informează Eparhia Europei de Nord.

În ajunul Praznicului Întâmpinării Domnului, ierarhul român a săvârșit slujba privegherii în paraclisul mănăstirii românești din Ikast, iar a doua zi a oficiat Sfânta Liturghie de hram în biserica românească din Viborg, Danemarca.

Duminică, 3 februarie 2019 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie în parohia românească din Roskilde, Danemarca.

Preasfințitul Macarie  și-a continuat vizita pastorală în comunitățile românești din Suedia, oprindu-se în parohia românească din orașul Växjö, unde a oficiat o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului Preotului Milică Văsuianu, trecut la cele veșnice în urma unui accident rutier, pregătind repatrierea trupului său neînsuflețit în România.

Foto Credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente