Episcopul Macarie: Iubirea vrăjmașilor este poruncă, nu sfat

„Iubirea vrăjmașilor este poruncă, nu este sfat, nu este doar un îndemn”, a spus Episcopul Macarie al Europei de Nord, duminică, la Stockholm, în cea mai veche parohie românească din Scandinavia.

„Această poruncă este contrară duhului veacului în care trăim. Această lume ne îndeamnă mereu să ne iubim pe noi înșine neîncetat și să ajungem autoidolatri, să ținem doar de dorințele și nevoile noastre și să îi neglijăm sau chiar să îi urâm și să-i disprețuim pe ceilalți până a deveni tirani. Totodată, această lume ne mai îndeamnă să tolerăm ceea ce este de netolerat”.

„Nu trebuie să ascultăm de duhul fățarnic al acestei lumi, ci de Mântuitorul Iisus Hristos și să îi iubim deplin pe toți, inclusiv pe vrăjmașii noștri. La aceasta ne îndeamnă Domnul: la o iubire totală, integrală, desăvârșită, lipsită de fățărnicie”, a spus ierarhul.

„E adevărat că este greu, fiindcă firea noastră este pervertită, dar să privim la Cel care S-a răstignit din iubire față de noi”, a îndemnat PS Macarie.

La slujba oficiată duminică în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Stockholm a fost prezent și Noul Ambasador al României în Regatul Suediei, Execelența Sa Daniel Ioniță.


Sursă foto: Facebook / Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente