Episcopul Macarie: În fața acestei crize Covid-19, Biserica este parte a soluției

„Biserica este Trupul Mântuitorului nostru Iisus Hristos: este viață, mântuire, credință, nădejde, dragoste”, a spus Episcopul Macarie al Europei de Nord în Duminica Sfintei Cruci.  

„Biserica nu este parte a problemei, ci este parte a soluției în fața acestei crize a pandemiei, atât prin virtuțile creștinești ale dragostei și compasiunii, cât și prin cheia de interpretare pe care o oferă bolii”, a subliniat ierarhul.

Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica a 3-a din Postul Mare la Parohia românească din Uppsala, Suedia.

Pentru că ne aflăm în plină pandemie Covid-19, ierarhul a făcut câteva recomandări duhovniceşti.

„Să înfruntăm creștinește aceste vremuri și aceste încercări, așa cum le-au înfruntat și creștinii din vechime care au arătat statornicie și curaj în loc de panică și frică, dragoste și milă în loc de separare și abandonare a celor bolnavi, spirit de sacrificiu în loc de egoism și legea lui fiecare pentru el”.

„Să dăm dovadă de căință, să dăm dovadă de dragoste, să dăm dovadă de compasiune pentru cei bolnavi, să dăm dovadă de solidaritate”.

„Să ne aducem aminte că Mântuitorul nostru, Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor are ultimul cuvânt!”, ne încredinţează Părintele Episcop Macarie.

Epidemia de coronavirus Covid-19 a cuprins până acum peste 160 de ţări.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente