Episcopul Macarie atenţionează: Este cumplită pandemia, însă la fel de cumplită este infodemia

Episcopul Macarie a atenţionat miercuri, de Buna Vestire, că epidemia care a cuprins întreaga lume este „cumplită”, dar la fel de cumplită este şi „infodemia” care produce „frică, panică, anxietate, depresie”.

Buna Vestire aduce întărire şi mângâiere în aceste zile „când veștile rele ne copleșesc, întunecând mințile și zdrobind sufletele atâtor oameni”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a îndemnat, în predica sa, la rugăciune în această perioadă de încercare.

„Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel Care S-a întrupat de dragul nostru și spre folosul nostru, este Singurul care ne poate scoate din tirania fricii, anxietății și depresiei, din tirania morții, din tirania stăpânitorului acestei lumi”.

Tot în acest context, ierarhul a argumentat de ce supravieţuirea biologică are valoare în sine doar corelată cu mântuirea sufletului.

„Supraviețuirea biologică pentru noi creștinii nu poate fi o valoare în sine. Scopul vieții noastre este mântuirea sufletului, iar viața cea adevărată pe care merită să o trăim, este viața cu sens, viața cu demnitate, viața dăruirii de sine, viața în Hristos!”.

Părintele Episcop a oficiat miercuri Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, unită cu Vecernia, în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente