Episcopul Macarie a vorbit în Duminica Floriilor despre pericolul autosuficienţei

„Autosuficiența înseamnă, în ultimă instanță, a nu mai căuta mântuirea, a nu mai simți nevoia de mântuire”, a spus în Duminica Floriilor Episcopul Macarie al Europei de Nord.

„Înseamnă pierderea acelui simțământ al urgenței și al iminenței care e specifică creștinului care caută să se mântuiască”, a explicat Preasfinţia Sa.

În timpul omiliei rostite la parohia ortodoxă românească din Oslo, ierarhul a atras atenţia că în situaţia în care devenim autosuficienţi „mântuirea devine o formulă goală, un discurs, o referință, dar își pierde caracterul de singur, unic și esențial obiectiv al vieții noastre. Devine mai mult ceva simbolic, fără efect”.

Pentru a ne feri de autosuficienţă, ierarhul român a îndemnat la pocăinţă care este începutul vieții noastre în Hristos.

„Pocăința este fundamentul vieții noastre, temelia și scopul acesteia. Pentru că fără duh de pocăință noi nu putem trăi creștinește, nu putem fi creștini. Nu putem rămâne creștini”, a spus Episcopul Europei de Nord în timpul Sfintei Liturghii.

Copiii prezenţi la slujbă au primit din partea ierarhului mai multe daruri.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente