Episcopul Macarie a botezat un suedez într-un lac din Göteborg

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a botezat sâmbătă, 1 septembrie, un tânăr din Göteborg, Suedia.

Preasfințitul Părinte Macarie l-a botezat în lacul din apropierea parohiei românești, apoi tânărul a primit Euharistia în cadrul Sfintei Liturghii, oficiată în Göteborg, informează siteul oficial al Episcopiei.

John Alexander Jaurelius este născut și crescut în orașul suedez Goteborg.

Părinții tânărului sunt de religii diferite, mama sa fiind budistă, iar tată lui de confesiune luterană.

Tânărul de 29 ani a fost instruit în ceea ce privește catehezele baptismale de Episcopul Macarie și de preoții de la biserica din Göteborg.

Parabola nunții fiului de împărat

În predica sa, ierarhul a făcut referire la pilda Nunții fiului de împărat, explicându-o și oferind sfaturi credincioșilor.

„Ce ne rămâne de făcut, cum ne putem pregăti de nuntă? Mai întâi, înțelegând la ce și de către Cine suntem chemați” a răspuns Preasfinția Sa.

Potrivit Episcopului Macarie una dintre căile de conștientizare este înțelegerea „că lumea aceasta-i trecătoare și că noi aparținem unei alteia, în veșnicie, pregătită nouă de Însuși Hristos”.

„Dacă am afla că avem o boală care poate fi mortală, oare nu ne-am preocupa intens numai și numai de a-i găsi leacul și de a face toate lucrurile care ne aduc sănătatea?”

„Am mai avea loc pentru alte preocupări sau pentru griji lumești, dacă la mijloc s-ar afla viața noastră? Or, aici este cu mult mai mult, căci la mijloc e veșnicia”, a evidențiat ierarhul.

La finalul omiliei, Preasfințitul Părinte Macarie a spus credincioșilor că „pocăința este „calea cea mai scurtă, cea mai bună, cea mai sigură, prin care ne putem curăța haina de nuntă. Așadar să ne smerim, să ne vedem propriile păcate, să ne doară îndepărtarea noastră de Dumnezeu, să ne străpungem inima și să plângem”.

Credincioşii prezenți la slujbă au avut ocazia de a se închina icoanei Maicii Domnului „Potirul Nesecat”, din biserica parohială.

Foto credit: Episcopia Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente