Episcopul Lucian: Să luăm aminte la viața simplă a Maicii Domnului

La Sărbătoarea Bunei Vestiri, Episcopul Lucian al Caransebeşului a slujit la hramul Paraclisului de iarnă al Mănăstirii Nera.

În predica rostită, Părintele Episcop a îndemnat să-L urmăm toată viaţa pe Mântuitorul Hristos, dar şi pe cea Care L-a ascultat, Maica Sa.

„Să luăm aminte la viața simplă a Maicii Domnului care s-a mulțumit cu ceea ce avea, căci ea a trăit în simplitate, iar pe de altă parte a trăit în curăție”.

„Trebuie să medităm și la dragostea și smerenia Preasfintei Născătoare și nu ne vom pierde niciodată, plecându-ne genunchii în fața icoanei sale și spunând împreună cu Arhanghelul Gavriil: Bucură-te cea plină de dar Domnul este cu tine”.

Ierarhul a îndemnat ca în această perioadă să înmulţim rugăciunea: „Trebuie să ne rugăm mai profund pentru toată lumea”, insistând că „nu trebuie să ne oprim din rugăciune mai ales în aceste vremuri”.

Mănăstirea Nera este ocrotită și de Sfinții Arhangheli, Sfinții români, Cuviosul Mucenic Ioan Rusul, Sfântului Ierarh Nicolae și Cuviosului Siluan Athonitul, întrucât așezământul monahal are mai multe paraclise.

Măicuțele de la Mănăstirea Nera și-au ales ca îndeletnicire pregătirea unor tratamente medicinale naturale în Laboratoarele Nera Plant, sub îndrumarea Dr. Pavel Chirilă, medic fitoterapeut și homeopat.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente