Episcopul Lucian: Postul este cel mai bun suport al rugăciunii

„Postul este cel mai bun suport al rugăciunii, el nu este un scop în sine, ci este un mijloc prin care ne apropiem de Dumnezeu, iar cele două aripi care ne înalță spre Dumnezeu sunt postul și rugăciunea”, a spus Episcopul Lucian al Caransebeşului la slujba Canonului cel Mare.

Ierarhul a oficiat slujele în primele patru zile de Post în Catedrala Episcopală din Caransebeș.

„Am repetat în acest Canon de pocăință stihul: «Miluiește-mă Dumnezeule, miluiește-mă!», ne-am închinat de multe ori, am făcut metanii mari însoțite de rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, pentru că prima săptămână a Postului Mare ne cheamă la pocăință autentică și la umilință”, a spus ierarhul în cuvântul său.

„Cu bucurie suntem chemați să ne umilim și să ne pocăim, să ne mărturisim păcatele, să ne împărtășim cât mai des cu Sfintele Taine”.

„L-am supărat adeseori pe Dumnezeu și măcar în acest post cu totul deosebit al Paștilor să ne pocăim de toate păcatele și să cerem milă și îndurare de la bunul și milostivul Dumnezeu”, a îndemnat Preasfinţia Sa.

Tot la Catedrala Episcopală din Caransebeș, Preasfințitul Părinte Lucian va oficia vineri, 19 martie, Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite, începând cu ora 15:00.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente