Episcopul Lucian la pomenirea eroilor din ‘89: Ce am făcut cu libertatea pe care am câștigat-o?

În apropierea centrului civic al municipiului Caransebeș au fost pomeniţi sâmbătă eroii din 1989.

Slujba de pomenire a fost oficiată în prezenţa Episcopului Lucian care a vorbit în cuvântul său despre gestionarea libertăţii câştigate în urma evenimentelor din decembrie 1989.

„De 30 de ani avem libertate să ne rugăm și să ne exprimăm așa cum dorim. Se pune o întrebare firească la 30 de ani de la Revoluție: ce am făcut cu libertatea pe care am câștigat-o?”, a întrebat ierarhul.

„Folosim această libertate pentru mântuirea noastră și pentru unitatea poporului român sau continuăm să fim dezbinați și continuăm să fim răzvrătiți împotriva lui Dumnezeu?”.

El a mai spus că libertatea a fost câştigată „cu preț de sânge” şi a îndemnat să fie utilizată „pentru binele nostru moral și spiritual și pentru binele țării noastre”.

În ultima parte a alocuţiunii, Părintele Episcop a îndemnat la o viaţă duhovnicească autentică.

„Să ne apropiem cu adevărat de Dumnezeu, să nu dovedim că suntem fățarnici, farisei, că avem o credință formală, ci să încercăm să trăim o viață spirituală intensă întru Hristos, pentru Hristos, pentru Biserica Lui și pentru această țară pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o liberă, frumoasă și unită”.

În 21 decembrie 1989 cetățenii Caransebeșului s-au alăturat timișorenilor care au ieșit în stradă și s-au exprimat liber împotriva comunismului.

La final, la Monumentul închinat eroilor caransebeșeni ai Revoluției din 1989, au fost depuse coroane de flori de utorităţi şi organizaţiile prezente.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente