Episcopul Lucian a sfinţit biserica Parohiei Mehadia, la 237 ani de la prima târnosire

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a sfinţit duminică biserica Parohiei Mehadia, la 237 ani de la prima sfințire.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost restaurată în întregime între anii 2013-2018, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie în timpul căreia Episcopul Lucian a subliniat că Mehadia este „o localitate cu rezonanță pe harta Episcopiei și a țării noastre”, iar „numele Mehadiei a făcut parte din titulatura episcopilor de Caransebeș care au avut ca și numire și cetatea Mehadiei”.

De asemenea, Părintele Episcop s-a rugat lui Dumnezeu „să-i binecuvinteze pe credincioșii ce se roagă și viețuiesc pe aceste meleaguri binecuvântate din sudul Banatului Montan”.

Ierarhul l-a hirotesit iconom-stavrofor pe părintele paroh Ciprian Danci, iar celor ce s-au implicat în procesul de renovare le-a oferit diplome.

În curtea bisericii își dorm somnul de veci protopopul și istoricul Nicolae Stoica de Hațeg și Generalul Nicolae Cena, unul din făuritorii Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, pentru toţi aceştia Părintele Episcop Lucian oficiind o slujbă de pomenire.

Biserica a fost construită în anul 1780 prin contribuția tuturor credincioșilor, fiind sfințită pentru prima dată în 20 iulie 1781 de episcopul Vichentie Popovici al Vârșețului și Caransebeșului.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente