Episcopul Lucian a oferit daruri și colinde la așezămintele sociale din eparhie

Chiar dacă obiceiul este ca gazdele să ofere mici daruri pentru colindători, Părintele Episcop Lucian al Caransebeșului a fost deopotrivă colindător și dăruitor în vizitele făcute marți la așezămintele sociale din Protopopiatul Caransebeș.

Însoțit de Grupul „Ethos” și de slujitori de la Catedrala Episcopală, ierarhul a vizitat azilele de bătrâni din Caransebeș și Sacu, Complexul „Casa Noastră” Zăgujeni, Centrul Rezidențial dpentru Persoane fără Adăpost Caransebeș, Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” Caransebeș, Casa de bătrâni „Sfânta Treime” din Glimboca și Centrul de Tineret Marga.

Lucrătorii și beneficiarii centrelor au primit daruri de la ierarh și recitaluri de colinde din partea Grupului Ethos. Nu au fost uitați nici angajații și pacienții Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

„Dacă anul trecut nu am putut să-i colindăm pe copiii din centrele de plasament, pe bătrânii din azile sau pe bolnavii din spitale, în acest an, cu câteva zile înainte de Praznicul Nașterii Domnului, i-am colindat cu mult drag”, a declarat episcopul.

„Credem că mesajul colindului strămoșesc a ajuns în inima și sufletul fiecăruia și credem că acțiunea Episcopiei noastre este una articulată care întotdeauna a venit în întâmpinarea bunilor noștri credincioși.”

„Cu multă dragoste ne-am dus și i-am colindat, iar bucuria duhovnicească este cea mai mare, pentru că i-am văzut pe foarte mulți dintre ei cu ochii în lacrimi, mai ales pe bătrânii care au așteptat de doi ani colindătorii”, a mai spus Preasfințitul Părinte Lucian.

Așezământul Social „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeș a fost singurul loc unde ierarhul a fost colindat: copiii au pregătit un program artistic de colinde și poezii special pentru vizita episcopului.

În zilele anterioare, ierarhul a colindat cu daruri și urări și la așezămintele sociale din Reșița.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente