Episcopul Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la biserica Parohiei Valea Bolvașniței

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a sfințit duminică două troițe și exteriorul bisericii din Parohia Valea Bolvașniței, Protopopiatul Băile Herculane.

Din cele două troiţe sfinţite, una este un monument dedicat eroilor din Primul Război Mondial care au plecat din Valea Bolvașniței, în luptă pentru neamul românesc, găsindu-și sfârșitul în Galiția, Bucovina și Tirol, dar și eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Întrucât în ultima perioadă s-au efectuat mai multe lucrări la exteriorul lăcașului de cult, Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit și exteriorul bisericii, după care a oficiat Sfânta Liturghie.

La final, părintele paroh Solomon Sîrbu a fost hirotesit iconom-stavrofor, iar ctitorii și binefăcătorii au primit din partea arhiereului Diploma de excelență „Episcop Elie Miron Cristea”.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale și un număr însemnat de credincioși, dintre care mulți copii și tineri îmbrăcați în porturi populare.

Construcția bisericii actuale, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a început în anul 1790 și s-a definitivat în 1793 prin eforturile credincioşilor.

În urma unor lucrări de renovare exterioară şi interioară, biserica a fost resfințită de Preasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Episcopul Caransebeșului la data de 18 octombrie 1998, iar în 30 octombrie 2016 Preasfințitul Părinte Lucian a sfințit altarul și primul registru al picturii.

Foto Credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente