Episcopul Iustin s-a rugat pentru victimele incendiilor din Australia

  Preasfinţitul Părinte Iustin s-a rugat duminică, la Sfânta Liturghie, pentru victimele incendiilor din Australia. Ierarhul a îngenuncheat şi, împreună cu cei prezenţi în Catedrala din Baia Mare, a rostit rugăciuni pentru salvarea celor afectaţi de incendiile devastatoare.

„Ne-a inspirat Dumnezeu să ne rugăm toţi împreună, fierbinte, cu genunchii inimilor plecaţi înaintea lui Dumnezeu, ca să izbăvească continentul australian, fiinţele umane şi cele necuvântătoare de cumplitul incendiu care a cuprins această regiune de pe glob”, a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Ierarhul şi poporul în rugăciune pentru cei din Australia. Foto credit: Epsicopia Maramureşului

Părintele Episcop Iustin a explicat că numai „mila, bunătatea şi iertarea lui Dumnezeu ne pot salva din calea dezastrelor naturale”.

„Noi ne rugăm Bunului Dumnezeu pentru că în Biserică Hristos a lăsat puterea slujitorilor Săi ca să se roage să ceară lui Dumnezeu ca natura să se liniştească, să fie binecuvântată şi sfinţită; să fie mult folositoare pentru umanitate, pentru că pământul este căminul nostru comun şi trebuie să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru darul pe care ni l-a dat, precum şi să-l păstrăm, să-l cultivăm, să-l iubim şi să-l ocrotim. Aceasta ne recomandă raţiunea şi înţelepciunea noastră creştină”, a afirmat ierarhul.

Până în prezent, peste 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ jumătate de miliard de animale au pierit în incendiile de pe continentul australian.

Chiar și după o perioadă de câteva zile de precipitații, aproximativ 100 de focuri de amploare sunt în continuare active. Foto credit: News.com.au

Foto credit: Episcopia Maramureşului

Comentarii Facebook


Știri recente