Episcopul Iustin îndeamnă părinteşte la rugăciune în perioada postului

Părintele Episcop Iustin al Maramureşului a adresat un îndemn părintesc credincioşilor maramureşeni, la început de post, prin care îi îndeamnă la rugăciune smerită adresată Maicii Domnului.

„Cunoscând evlavia credincioșilor Bisericii noastre Ortodoxe Române față de Maica Domnului, dar și râvna sfântă a părinților slujitori la Sfintele Altare din parohiile noastre și a monahilor mănăstirilor Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Vă îndemnăm cu părintească dragoste ca în toate zilele Postului Adormirii Maicii Domnului, la ceas de seară, să fie săvârșită Slujba Paraclisului Maicii Domnului”.

Ierarhul a reamintit că postul Adormirii Maicii Domnului a fost rânduit de Biserică „spre a mulțumi cu evlavie, credință și recunoștință pentru toate darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră prin ocrotirea, mijlocirea și rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

Preasfinţia Sa a recomandat preoţilor „să pregătească cu multă grijă credincioșii și, mai ales tinerii și copiii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiției la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul și rugăciunea prin darurile și binecuvântările primite de la Maica Domnului ca răspuns la dragostea, evlavia și cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevărați ai sfintei sale iubiri de Mamă”.

„În acest sens, în toată perioada postului Adormirii Maicii Domnului vor fi repetate pricesnele închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, punându-le la dispoziție cântările existente, multiplicate, spre a fi la îndemâna fiecărui credincios”.

Episcopul Maramureşului şi-a încheiat mesajul pastoral cu un gând adresat Fecioarei Maria.

„Rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască mult spor și ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat”.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente