Episcopul Iustin, alături de trei ierarhi din SUA şi Canada, a sfinţit biserica din Schomberg – Toronto

Preasfinţitul Părinte Iustin al Maramureşului şi Sătmarului a vizitat în luna mai 2022 mai  multe comunități românești din SUA și Canada, ocazie cu care a participat la diferite evenimente bisericeşti.

Sfinţirea bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Schomberg – Toronto, Canada, a încheiat seria evenimentelor la care a participat Preasfinţia Sa.

Slujba de sfinţire a lăcaşului de cult a fost oficiată, sâmbătă, 28 mai, de IPS Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Române din America, IPS Arhiepiscop Irenee de Ottawa și al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Canadei, PS Andrei Hoarşte, Episcop vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din America, şi PS Iustin al Maramureşului şi Sătmarului.

Apoi, ierarhii au oficiat Sfânta Liturghie.

În semn de mulțumire și recunoștință, Preasfințitul Părinte Iustin i-a dăruit IPS Arhiepiscop Nathaniel un set de engolpioane.

PS Iustin i-a oferit părintelui paroh Ciprian Pașca „Crucea Voievodală Maramureșeană”, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, iar doamnei preotese Claudia Pașca i-a fost conferită distincția „Crucea Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” pentru mireni.

Vizita Preasfinției Sale a avut loc la invitația Mitropolitului Nicolae al celor două Americi şi a Înaltpresfințitului Părinte Nathaniel al Episcopiei Ortodoxe Române din America.

Foto credit: Facebook / Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente