Episcopul Iustin a resfinţit biserica din Muzeul Satului din Baia Mare ce datează din 1650

PS Iustin a resfinţit sâmbătă biserica din Muzeul Satului din Baia Mare, ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Resfinţirea a fost prilejuită de lucrările efectuate în urma avariilor provocate de furtuna puternică din septembrie 2017.

Biserica din Muzeul Satului este construită pe la 1650 şi a fost adusă în Muzeu din Parohia Chechiş, Protopopiatul Baia Mare, între cele două războaie mondiale.

După ceremonia de resfinţire, Părintele Episcop a luat parte, alături de alţi invitaţi, la festivitatea de deschidere pentru public a Muzeului Satului.

Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, care i-a avut alături pe copiii din satul natal Rozavlea, îmbrăcaţi în costumul popular de pe Valea Izei, a vorbit asistenţei despre frumuseţea şi personalitatea costumului popular.

„Tinerii nici nu-şi dau seama că atunci când abandonează costumul tradiţional se banalizează, intră într-o societate care-i globalizată şi depersonalizează oamenii. Îi face o masă uniformă, care nu mai are identitate creştină sau religioasă, nu mai are identitate culturală, nu mai are valori, nu mai are rădăcini, este, pur şi simplu, dislocată şi dezrădăcinată”, a spus Preasfinţia Sa.

Pe scenă, au evoluat mai multe formaţii atistice din cele cinci ţări ale judeţului Maramureş.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente