Episcopul Iustin a oficiat Slujba Canonului la Baia Mare: în imagini

Preasfinţitul Părinte Iustin a oficiat luni slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Catedrala din Baia Mare, informează Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.

La încheierea slujbei, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a rostit o meditaţie în contextul primei zile din Postul Învierii Domnului în care a vorbit despre Canonul cel Mare.

„Slujba Canonului este un fel de acordare a instrumentelor”, a zis Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin, făcând o analogie pentru credincioşi.

„Noi, fiecare, suntem un instrument în mâna lui Dumnezeu. Fiecare om, fiecare persoană prin care lucrează Dumnezeu în lume. Fiecare. Suntem diferiţi, unici. Dar dacă noi nu înţelegem că Dumnezeu lucrează prin noi şi că suntem creaţi, zidiţi în planul lui Dumnezeu ca să lucrăm împreună ca instrumentele dintr-o orchestră, atunci se produce o mare neorânduială”, a precizat ierarhul.

În acest sens, Preasfinţia Sa a evidenţiat că trebuie să fim armonizaţi ca sunetul nostru să fie plăcut.

„De aceea, ne acordăm toţi împreună şi ne armonizăm viaţa exterioară, firea şi gândirea, cuvântul, vorbirea şi vieţuirea cu viaţa interioară, deci viaţa exterioară cu viaţa interioră şi aducem toate în armonie. Şi viaţa noastră, şi fiinţa noastră şi noi înşine în această comuniune intrăm într-o armonie”, a explicat Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente