Episcopul Iustin a oferit distincţii instituţiilor şi medicilor care au avut grijă de pacienţii afectaţi de Covid-19

În a doua zi de Crăciun, Episcopul Iustin al Maramureşului şi Sătmarului a oferit distincţii instituţiilor şi medicilor care au avut grijă pe parcursul anului de pacienţii afectaţi de Covid-19.

Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman” şi Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman” au fost oferite Spitalului Judeţean de Urgenţă din Satu Mare, conducătorilor, medicilor, asistenţilor şi tuturor ostenitorilor „pentru implicarea cu profesionalism, jertfelnicie, dragoste creştină şi solidaritate umană faţă de cei aflaţi în mare suferinţă în acest an dificil în care lumea întreagă şi România au traversat o perioadă de pandemie, în semn de apreciere, cinstire, recunoştinţă şi mulţumire din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, în numele tuturor persoanelor ajutate şi salvate”.

De asemenea, a conferit distincţiile Secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, conducătorilor, medicilor, asistenţilor şi tuturor ostenitorilor; Spitalului de pneumoftiziologie din Satu Mare, conducătorilor, medicilor, asistenţilor şi tuturor ostenitorilor; Col. Nicolae Dima, inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Satu Mare; Serviciului SMURD Satu Mare, medicilor, paramedicilor, asistenţilor şi tuturor ostenitorilor din toate unităţile; Dr. Gabriela Notorius, manager general al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare, medicilor, asistenţilor şi tuturor ostenitorilor acestuia.

Dr. Paula Mare, director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în numele conducerii Spitalului, a întregului corp medical, a înmânat Părintelui Episcop o Diplomă de mulţumire „în semn de înaltă consideraţie pentru activitatea culturală, socială, educativă şi spirituală, precum şi pentru contribuţia financiară adusă în sprijinirea activităţii medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare în contextul epidemiologic actual în interesul societăţii noastre”.

Doctorul a spus că se roagă în fiecare zi ca Dumnezeu să lumineze mintea doctorilor din spital şi, prin puterea lui Dumnezeu, să vindece oamenii care îşi pun viaţa în mâinile medicilor de aici.

„Niciodată nu am auzit ca în acest an atât de des invocat numele lui Dumnezeu ca să vindece bolile oamenilor. Consider că avem o obligaţie morală pentru Biserică, pentru că această provocare este venită de la Dumnezeu să arate încă o dată că nu există vindecare fără puterea lui Dumnezeu, în zadar există ştiinţă”, a spus ea.

Aceeaşi Diplomă de mulţumire a fost acordată Protopopiatului Ortodox Român Satu Mare, protopopului Pr. Ioan Socolan, preoţilor acestuia, care au fost mereu alături de medici, în fiecare salon, în acest an, şi pentru contribuţia financiară adusă Spitalului.

Ierarhul a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie în Catedrala din Satu Mare, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Diplomele au fost oferite după slujbă.

Foto credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente