Episcopul Iustin a aniversat la Rohia 25 ani de slujire arhierească

Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a aniversat miercuri, 17 aprilie 2019, împlinirea a 25 ani de slujire arhierească.

​Preasfinția Sa a marcat aniversarea la Mănăstirea Rohia, prin oficierea Liturghiei Darurilor înainte Sfinţite, la care a participat Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

După Sfânta Liturghie, Mitropolitul Andrei l-a felicitat pe Episcopul Maramureșului și i-a adresat un cuvânt de felicitare intitultat „Un sfert de veac de rodnică şi jertfelnică slujire”.

În cuvântul de felicitare, Înaltpreasfinția Sa a făcut o trecere în revistă a principalelor realizări ale Preasfințitului Părinte Iustin de la hirotonia în arhiereu.

Vezi mai multe din cuvântul Mitropolitului Andrei pe site-ul oficial al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

PS Iustin s-a născut în 23 iunie 1961 în comuna Rozavlea, judeţul Maramureş din părinţi creştini ortodocşi Ştefan şi Maria Hodea, fiind cel de-al patrulea copil al familiei. Este Episcop al Maramureșului și Sătmarului din 27 decembrie 2016. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Foto credit: Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…