Episcopul Italiei îndeamnă la responsabilitate: Sănătatea este darul lui Dumnezeu, să-l apărăm și să-l păstrăm

Preasfinţitul Părinte Siluan a adresat marţi un cuvânt pastoral în care a îndemnat la coresponsabilitate şi solidaritate în rândul românilor din Italia. El a subliniat că „sănătatea este darul de mare preț al lui Dumnezeu”.

Să-l apărăm și să-l păstrăm așa cum se cuvine atât în ce ne privește pe noi înșine, cât și în ce îi privește pe cei din jurul nostru.

Ierarhul a făcut acest apel în condiţiile „creşterii numărului de cetățeni români purtători ai noului Coronavirus”, dar şi în contextul identificării „unor persoane care încearcă să eludeze legea și măsurile luate de autoritățile italiene” şi care s-au dovedit a fi infectate.

„Episcopia Ortodoxă Română a Italiei îi îndeamnă pe clericii, monahii și credincioșii din cuprinsul ei la maximă responsabilitate și la respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de Statul Italian pentru această perioadă”.

Preasfinţia Sa a explicat că „persoanele care nu respectă carantina obligatorie de 14 zile, odată cu sosirea lor în Italia, și sunt purtătoare ale noului Coronavirus, îi pun în pericol pe cei din preajma lor”.

„De aceea, îi îndemnăm pe toți clericii și credincioșii parohiilor noastre, care revin din România, să respecte prevederile Statului Italian cu privire la autoizolarea lor, rămânând acasă până la terminarea perioadei de carantină”.

Episcopul Italiei a îndemnat la milostenie pentru cei lipsiţi.

„Să nu-i uităm pe cei aflați în suferință sau în lipsuri, nici în rugăciunile noastre și nici în facerea de bine, știind că binele pe care-l facem aproapelui nostru îl facem Mântuitorului Hristos Însuși!”

Preasfinţia Sa a reamintit tuturor că „Protocolul de redeschidere a bisericilor ortodoxe în Italia este în vigoare în continuare, iar regulile asumate la nivel instituțional trebuie respectate întocmai de către noi toți”.

Foto credit: Arhivă Basilica.ro


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente