Episcopul Italiei: Este necesară o reconsiderare continuă a propriei vieți duhovnicești pentru a fi pregătiți de Împărtășanie

„Este nevoie de o reconsiderarea continuă a propriei vieți duhovnicești pentru a fi pregătiți și vrednici continuu de a primi Împărtășania, lepădându-ne continuu de ceea ce nu este plăcut lui Dumnezeu”, a afirmat luni Episcopul Siluan al Italiei.

„Împărtășania cea de toată vremea necesită o pregătire, o pocăință de toată vremea, o înfrânare de toată vremea”, a subliniat ierarhul.

Afirmaţii Preasfinţiei Sale au fost făcute la parohia românească „Sfânta Mare Muceniță Tecla” din Velletri, Italia, după ce a botezat-o pe prunca Emanuela Siluana, a opta fetiță a preotului paroh Vasile Radu.

În cuvântul rostit la eveniment, Preasfinţitul Părinte Siluan a explicat că „de la noi înșine, cu toate eforturile noastre, nu putem să ne facem vrednici de Domnul”.

„Să ne învățăm să ne raportăm la El cu drag, renunțând la mentalitatea comercială, de a cere lui Dumnezeu în schimbul unor mici sacrificii materiale sau de efort personal. Dumnezeu ne iubește dintru început, să-L iubim și noi și cu drag să săvârșim tot binele cel bineplăcut Lui”, a îndemnat Părintele Episcop. 

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente