Episcopul Ignatie vorbește despre pericolele ascunse în singurătatea fără Dumnezeu

Episcopul Ignatie al Hușilor a vorbit luni la Paraclisul Episcopal din Huși despre pericolele ascunse în singurătatea fără Dumnezeu.

Cuvântul a fost rostit în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Grigore Sinaitul, când ierarhul a oficiat Liturghia Darurilor înainte sfinţite.

Episcopul a subliniat că sfântul pomenit luni a avut foarte mulţi ucenici care „s-au îndrăgostit de linişte şi de singurătate”.

El a insistat că nu este vorba de singurătatea care îl deprimă pe om când simte că „nu primeşte niciun fel de atenţie din partea semenilor”, ci „este vorba de singurătatea în care te adânceşti în relaţia ta cu Dumnezeu”.

Singurătatea devine patologică, a explicat Preasfinţia Sa, „când simţi că eşti singur şi te plictiseşti, iar această plictiseală generează în tine o stare de deznădejde, de deprimare”. Aceasta „nu îţi este benefică şi te distruge sufleteşte”.

„Îţi vine să urli de faptul că nimic nu are niciun sens pentru tine. Este cea mai groaznică singurătate, pentru că este fără Dumnezeu”, a atras atenţia Episcopul Huşilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente