Episcopul Ignatie: Suntem martorii fragilității firii umane. Doamne, dă-ne curaj!

În contextul epidemiei de coronavirus Covid-19, Episcopul Ignatie semnalează că „suntem martorii fragilității firii umane”.

„Suntem martorii fragilității firii umane, pentru ca să nu credem niciodată în triumfalismul găunos și mincinos, ca diavolul, care i-a sugerat Domnului să se arunce de pe aripa templului, că va fi prins de îngeri”, a semna

„Virusul este reminderul sfredelitor că suntem încercuiți de limitări, pentru ca să ne amintim permanent că Dumnezeu nu este încercuit niciodată de limitările credinței noastre anemice, ci ne dăruiește larghețea liniștii și imensitatea harului speranței”.

„Doamne, dă-ne curaj, ca să ne temem așa de tare de moarte, încât să ne îndrăgostim iremediabil de Viața cea fără de moarte!”, s-a rugat Preasfinţitul Părinte.

Ierarhul a adus în atenţie şi problema închiderii bisericilor, aspect care ocupă momentan un loc însemnat în spaţiul mass-media.

„Ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent și conștient biserica din inimile noastre. Biserica din inima omului dă cu adevărat viață, măsură și frumusețe bisericii din afara lui”.

„Să nu jubileze gratuit iluminiștii de serviciu, pentru că orice biserică din inima omului este hrănită și luminată de biserica din ziduri, care este locul de formare al Bisericii lui Hristos ca Trup tainic al Său”.

Ce putem învăţa din această încercare: „să prețuim interiorul, atâta vreme cât ne-am permis luxul să ne exfoliem copios în cele ale exteriorului”.

„Acum, lumea întreagă este un imens spital, pentru ca să învățăm să treacă prin miezul inimii bisericii noastre suferința celuilalt și să multiplicăm serotonina comuniunii dintre noi”, a apreciat Episcopul Huşilor

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente