Episcopul Ignatie – Sfânta Liturghie ne ajută să ne regăsim unitatea pierdută a fiinţei noaste

Preasfințitul Părinte Ignatie a spus marți, 16 octombrie 2018 la Sinaxa monahală a Episcopiei Hușilor de la Mănăstirea Movila lui Burcel „Sfânta Liturghie ne ajută să ne regăsim unitatea pierdută a fiinţei noaste”.

La eveniment, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie a vorbit celor prezenți despre puterea unificatoare a Sfintei Liturghii.

„Părinţii Bisericii ne învaţă că omul îşi regăseşte cu adevărat unitatea în Liturghie, când se împărtăşeşte cu Hristos”, a subliniat Preasfinția Sa.

Cu cât un om este mai agitat, mai nervos, îşi pierde mai mult răbdarea, ne dăm seama că trăieşte drama propriei lui destrămări şi a lipsei de unitate lăuntrică.

Ierarhul a evidențiat că „în mănăstirea în care Hristos din Împărtăşanie este centrul vieţii, acolo, orice durere a oricărui călugăr, ca şi orice bucurie, va fi simţită şi trăită în toată obştea”.

La final Preasfințitul Părinte Ignatie i-a îndemnat pe monahi să aibă în minte „chiar şi atunci când sunt în colbul păcatului, cuvintele din Sfânta Liturghie: Sus să avem inimile! Nu-ți lăsa inima să fie târâtă în murdăria păcatului!”

La eveniment au participat stareții, starețele și viețuitorii mănăstirilor și schiturilor din cuprinsul eparhiei.

Sinaxa a început cu slujba Sfintei Liturghii oficiată în biserica mare a mănăstirii de Episcopul Ignatie împreună cu stareții și duhovnicii mănăstirilor.

Începând cu ora 10.30, a avut loc întâlnirea propriu-zisă în cadrul căreia părintele arhimandrit Melchisedec Ungureanu a susținut conferința cu tema „Monahismul și provocările zilelor noastre”.

Ulterior s-a discutat despre teme cu caracter administrativ în scopul îmbunătățirii vieții și disciplinei monahale.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente