Episcopul Ignatie: Să fii consecvent cu ceea ce ţi-ai propus, atât în viaţa duhovnicească cât şi în cea profesională

Pornind de la un citat al Sf. Cuv. Antonie cel Mare, În orice loc vei sedea să nu te mişti degrabă, Episcopul Ignatie al Hușilor a explicat în ziua pomenirii sfântului că acesta se poate traduce prin a fi „consecvent cu ceea ce ţi-ai propus atât în viaţa duhovnicească cât şi în cea profesională”.

Potrivit Preasfinţiei Sale, cuvântul Sfântului Antonie cel Mare se referă în primul rând la monahi, să rămână statornici, dar şi la credincioşii din lume.

„Să ai statornicie în lucrările pe care le începi şi în proiectele pe care ţi le propui. Cel mai greu lucru este consecvenţa. Noi avem entuziasm, însă de multe ori se stinge acest avânt, dar una dintre raţiunile ce ne ajută să sporim duhovniceşte este consecvenţa”, a adăugat ierarhul.

Părintele Episcop a oficiat joi slujba Privegherii de noapte şi Sfânta Liturghie la Mănăstirea Alexandru Vlahuţă din Protopopiatul Bârlad, informează Episcopia Huşilor.

În predica sa, Episcopul Huşilor a evidenţiat actualitatea învăţăturilor Sfântului Antonie cel Mare care îndeamnă: „Orice vei face, să ai mărturie din Sfintele Scripturi!”.

„Din păcate, Sfânta Scriptură nu mai este lectura noastră zilnică, nu mai este hrana duhovnicească de zi cu zi. Dacă nu este hrana noastră spirituală de zi cu zi, nu avem cum să scoatem mărturii şi motive de a trăi conform cu ceea ce Dumnezeu ne cere”.

„Dacă fiecare am gândi, în situaţii concrete ale vieţii noastre, ce ar face Dumnezeu? Dacă ne vom pune întrebarea aceasta, vom făptui aşa cum ne cere Hristos! Să te verifici prin Sfânta Scriptură. Să fie ca o lampă de control a faptelor noastre”, a spus Episcopul Ignatie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul Psaltic Macarie Ieromonahul din Suceava.

Tot joi, Părintele Episcop a sfinţit Paraclisul cu hramurile „Sfântul Ierarh Spiridon și Sfântul Cuvios Ioan Hozevitul” din cadrul complexului mănăstiresc.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente