Episcopul Ignatie la ITOV: Civilizația „make-up” ascunde trăsăturile reale ale fiecăruia

În cuvântul de deschidere al Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui din 25 august 2018, Episcopul Ignatie a atras atenția tinerilor că „Civilizația make-up ascunde trăsăturile reale ale fiecăruia” și „înseamnă masculinitate și feminitate funcțională, nu cea ontologică cu care Dumnezeu ne-a înzestrat pe fiecare dintre noi”.

Preasfinţia Sa a evidențiat celor peste 1200 de participanți că trebuie să fie foarte atenţi asupra unor tendinţe ale mediului digital, deoarece acestea pot acapara modul de percepţie a realităţii.

„Nu este o noutate ceea ce vă spun, că trăim într-o eră digitală. Totul se petrece cu o repeziciune extraordinară. Este și o binecuvântare, dar aș vrea să vă previn asupra unor tendințe ale prezentului, tendințe care ne vin din zona aceasta digitală”, a spus ierarhul.

Primul lucru de care să vă feriți și de care să aveți foarte mare grijă este să nu transformați masculinitatea și feminitatea voastră în ceva funcțional, a evidențiat Preasfințitul Părinte Ignatie.

Tinerii din Episcopia Hușilor veniți ITOV 2018

Ierarhul Huşilor a vorbit, de asemenea, despre tentaţia de a relativiza valorile care ne construiesc ca persoane.

„Trăim într-o civilizație a gadgetului, însă civilizația aceasta a gadgetului ne transpune undeva într-o zonă a ludicului, a jocului, în sensul că totul este convertit în joc”, a spus ierarhul.

Preasfinția Sa a evidențiat că deși poate fi un bun prieten, „jocul te scoate dintr-un anumit corset, din anumite reguli care-ți sunt impuse și, fără să îți dai seama, te transformă ușor, ușor, pe nesimțite. Te transformi tu şi transformi și valorile de lângă tine tot într-un joc”.

În finalul cuvântului său, Preasfințitul Părinte Ignatie a adresat tinerilor prezenți la eveniment îndemnul de a avea grijă de visurile lor:

„Țineți la viața voastră, țineți la autenticitate și la toate darurile cu care Dumnezeu v-a înzestrat pe fiecare în parte: inteligența și frumusețea pe care le aveți, modul acesta de a relaționa cu cei din jurul dumneavoastră. Să țineți la ele!”.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente