Episcopul Ignatie la inaugurarea centrului social din Ghermăneşti: În fiecare suferind Îl identificăm pe Hristos

„În fiecare suferind, în fiecare om sărman, în fiecare om care este singur şi are nevoie de ajutorul nostru, noi Îl identificăm pe Hristos. Toate faptele bune, filantropia pe care noi o punem în mişcare în Biserică are drept temei faptul că în cel de lângă noi este Hristos”, a spus Episcopul Ignatie la inaugurarea centrului social din Ghermăneşti.

Aşezământul a fost inaugurat marţi de Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor.

Este cel de-al patrulea centru social din cadrul Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, coordonată de părintele consilier Vladimir Beregoi.

Instituţia filantropică dispune de trei module: un centru de zi pentru 30 de copii, care primesc zilnic masa, îşi fac temele şi desfăşoară multiple activităţi educative; un centru rezidenţial de tip familial pentru 12 persoane, care au la dispoziţie camere cu baie proprie, utilate complet; şi un serviciu de asistenţă la domiciliu pentru persoane vârstnice, care are în grijă 50 de beneficiari.

În cuvântul său, Episcopul Ignatie a subliniat faptul că suferinţa cea mai profundă este cauzată de lipsa atenţiei şi a dragostei:

„Un copil sau un om în vârstă, oricât ar fi de privaţi de cele materiale, mai presus de toate au nevoie de dragostea noastră, de inima noastră. Dacă reuşim să dăruim ceva din fiinţa noastră, din tot ceea ce este mai minunat din sufletul nostru, atunci toate celelalte vor căpăta o altă consistenţă”, a spus ierarhul.

Ierarhul a explicat că nu trebuie să nu amânăm săvârşirea binelui, deoarece  „binele nu are termene”.

Părintele Episcop Ignatie a mulţumit administratorului public al comunei Drânceni, Gelu Pecheanu, pentru sprijinul acordat şi i-a oferit, în semn de preţuire, Distincţia de vrednicie „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a Episcopiei Huşilor.

Citeşte şi: Casă pentru o familie cu trei copii construită de Eparhia Huşilor: „Este misiunea noastră creştinească“.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…