Episcopul Ignatie: îi etichetăm pe cei din jur în funcţie de ceea ce este în sufletul nostru

„Noi îi etichetăm pe cei din jur în funcţie de ceea ce este în sufletul nostru, în funcţie de frustrările ce ne locuiesc, dar Dumnezeu se uită la inima omului”.

„Suntem foarte necruţători, judecăm foarte aspru. Hristos întotdeauna se bucură de întoarcerea celui păcătos şi stă în preajma lui când acesta decide să se întoarcă”, a spus duminică Episcopul Ignatie.

Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfântul Toma” din municipiul Huşi, unde le-a vorbit credincioşilor care au participat la această sărbătoare a Bisericii despre ajutorul necontenit oferit de Dumnezeu dacă urmăm drumul schimbării şi nu mai vorbim de rău pe aproapele nostru.

„Dumnezeu, când vede că noi ne schimbăm, că luăm această decizie în forul nostru lăuntric, în faţa propriei noastre conştiinţe, vine întotdeauna şi intră în casa inimii noastre şi aduce bucurie”.

„Întotdeauna, indiferent câte lucruri auzim despre cineva, primul gând al nostru să fie: Doamne, schimbă-l pe acest om! Fereşte-mă să-l judec, să pun o etichetă pe el”, a spus Preasfinţia Sa.

Ierarhul a oferit şi soluţia pentru a veni în ajutorul celor din jurul nostru pe care îi vedem sau considerăm afectaţi de diferite patimi, informează Episcopia Huşilor.

„Dumnezeu ne-a chemat să ne rugăm pentru cei care duc o viaţă reprobabilă. Să avem fermitate în faţa păcatului dar, în acelaşi timp, dacă eşti un creştin adevărat, te vei ruga pentru el, impulsul tău lăuntric va fi să Îi ceri lui Dumnezeu să îl schimbe, să îi dea gând de îndreptare”.

„Îl vei ajuta dacă te vei ruga pentru el. Harul rugăciunii tale va merge în inima acelui om, va lucra”.

În timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a hirotonit în diacon pe teologul Dănuţ Bejan.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente