Episcopul Ignatie: Dumnezeu este Cel care mângâie cu adevărat sufletul fiecărui om

La înmormântarea familiei Danilcenco din Huși, Episcopul Ignatie i-a încredinţat pe cei prezenţi că oamenii nu pot alina durerea și nici suplini golul imens pe care îl lasă cineva drag care a plecat din această viaţă, ci numai „Dumnezeu este Cel care mângâie cu adevărat sufletul fiecărui om”.

Slujba de înmormântare pentru cei trei membri ai familiei a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Ignatie în biserica „Sfântul Gheorghe” din Huşi.

Ei au decedat din cauza rănilor suferite în urma unui accident rutier care a avut loc duminică, 6 octombrie.

În cuvântul de mângâiere adresat rudelor şi participanţilor, Părintele Episcop a explicat că Dumnezeu are „o altă logică” în ceea ce priveşte moartea, iar oamenii nu o pot înţelege, informează Episcopia Huşilor.

Preasfinţia Sa a mai afirmat că nu numai oamenii plâng când moare cineva, ci şi Dumnezeu.

„La această slujbă de înmormântare plânge Însuși Iisus, așa cum a plâns atunci când a fost chemat, în Betania, de surorile Marta și Maria, ca să facă ceva, să nu fie prins Lazăr în chingile morții”.

„La mormântul lui Lazăr este singurul loc din Evanghelie în care se menționează că Iisus a plâns. Așa plânge pentru fiecare om care moare, pentru că El nu ne-a creat pentru moarte”, a spus ierarhul.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente