Episcopul Ignatie despre adevărata fericire

Episcopul Ignatie al Huşilor a vorbit joi la Parohia Şendreni despre adevărata fericire.

„Este cea pe care ne-o dă Hristos!”, a subliniat ierarhul în predica de la Sfânta Liturghie.

„Când inima noastră este plină de El, când noi ajungem la convingerea lăuntrică că Hristos este sensul vieții noastre și că nimic nu este mai important decât El, atunci putem spune cu adevărat că s-a instalat în noi starea de fericire, pe care o identificăm cu bucuria, cu liniștea, cu starea de așezare, de armonie interioară”.

El a mai afirmat că un om care nu Îl are pe Dumnezeu în viața sa, chiar dacă nu recunoaște și nu are puterea să spună, „oricât de bine instalat ar fi din punct de vedere material, nu este un om fericit”.

„Dumnezeu este singura realitate care ne poate da, cu adevărat, o stare de plinătate, de liniște și de fericire”.

Preasfinția Sa a vorbit şi despre adevărata mărturisire care se face prin faptele credinței, mai puțin prin vorbe.

„Această mărturie nu ar trebui să se axeze atât pe vorbe, pe declarații și polemică, cât pe modul nostru de viețuire. Când cineva ne vede cum ne comportăm, cum ne raportăm față de cei din jur, cum ne-am asumat cuvântul lui Hristos, să spună: «uite cum trăiesc creștinii și cât sunt de buni»”.

„Aceasta este adevărata mărturie pe care trebuie să o dăm într-o lume care a abdicat și renunță la valorile Evangheliei. Să fim noi înșine o «Evanghelie întrupată», o «Scriptură vie»”.

„Oricât de mult ne-am strădui să dăm o mărturie despre credința noastră prin cuvinte, care nu sunt acoperite de viață, nu vom convinge pe nimeni”, a atras atenţia Episcopul Ignatie.

Foto credit: Episcopia Huşilor


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente