Episcopul Ignatie: Dai dovadă că eşti un om viu când dăruieşti celui de lângă tine

Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a vorbit duminică în Parohia Brădeşti, Protopopiatul Bârlad, despre milostenie şi a subliniat că „dai dovadă că eşti un om viu, că ai viaţă în tine, când dăruieşti celui de lângă tine”.

„Când nu dăruieşti celui de lângă tine nimic din ceea ce ai tu, din puţinul sau, cu atât mai mult, din prisosul pe care ţi-l dă Dumnezeu, înseamnă că eşti un om mort, un om care te gândeşti numai la tine însuţi şi la egoismul tău”, a spus Preasfinţia Sa.

În omilia rostită, ierarhul a prezentat şi transformările interioare care au loc în oamenii care îşi idolatrizează averile materiale.

„Omul care idolatrizează bogăţia devine un om care nu poate să dialogheze cu cei din jurul său, nu are capacitatea, darul, de a dialoga cu cei din jurul său. Bogatul nu dialoga, el doar vorbea cu sine. Cu alte cuvinte, el, idolatrizându-şi bogăţia, nu a făcut altceva decât să-şi supradimensioneze, să divinizeze egoul său. A devenit un egoist. Omul egoist are uşile sufletului închise.

În timpul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop a hirotonit în preot pe diaconul Olivian Arsene, noul paroh al comunităţii.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente