Episcopul Ignatie: „Dacă noi credem în copii, credem în frumos și lumină!”

În după-amiaza zilei de marți, Episcopul Ignatie al Huşilor a participat la Bârlad la spectacolul muzical intitulat „Glas de copil, icoană și har” și la o expoziție de icoane, unde a explicat că „dacă noi credem în copii, credem în frumos și lumină!”.

Evenimentul a avut loc, de la ora 16:00, în foaierul teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad și a fost susținut de copiii de la Cercul de muzică din cadrul Clubului copiilor „Spiru Haret” Bârlad, profesori îndrumători fiind Raluca Dănăilă și  Simona Vizureanu Bejan.

După vernisajul expoziției, care a reunit icoane în mozaic, icoane pe lemn și icoane pe sticlă, Preasfințitul Părinte Ignatie a ținut să aprecieze efortul și talentul acestora, afirmând că datorită lor „ne-am împărtășit de frumos și de multă lumină”.

„Fiecare Episcop, în tradiția ortodoxă are o icoană pe care o poartă la piept. Engolpionul nu este un accesoriu, o bijuterie liturgică, așa cum  poate unii au tendința să creadă. Ea are menirea și, să spunem, vocația de a-l responsabiliza pe Episcop ca, prin tot ceea ce face el, să transforme fiecare om, fiecare privire, fiecare gest, fiecare lacrimă, fiecare bucurie, într-o icoană”.

„Acești copii, prin tot ceea ce au făcut, prin cântec, prin icoană, pictură, imagine, dar și prin harul pe care ei ni l-au transmis, nu au făcut altceva decât să ne transpună într-o situație de evaluare”, a spus Preasfinţia Sa.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Crasna și Clubul copiilor „Spiru Haret” Bârlad, potrivit site-ului oficial al Eparhiei.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente