Episcopul Ignatie: Avem disponibilitatea de a dărui, pentru că Însuşi Dumnezu ni Se dăruieşte

„Avem disponibilitatea de a dărui pentru că Însuşi Dumnezu ni se dăruieşte. Adevăratele daruri ale lui Dumnezeu vin acolo unde este multă smerenie, multă stare de har şi fără niciun fel de pretenţii”, a spus în a doua zi de Crăciun Episcopul Ignatie al Huşilor.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Vaslui, informează Eparhia Huşilor.

Părintele Episcop a explicat în predica sa că perioada sărbătorilor este una în care avem, prin excelenţă, „disponibilitatea  aparte de a ne face unii altora daruri” şi a evidenţiat că „adevăratul dăruitor este Dumnezeu, El este Cel Care Se dăruieşte mai întâi  pe Sine Însuşi, după putinţa noastră de a-L primi”.

„Dumnezeu Tatăl, când L-a trimis pe Fiul Său să se întrupeze din Preacurata Fecioară Maria, S-a dăruit pe Sine însuşi. În acest minunat dar, Iisus Hristos, nu este numai ceva din dăruitor, este Însuşi Dăruitorul, Dumnezeu desăvârşit, întrupat pentru noi oamenii din dragoste desăvârşită”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul Huşilor a făcut referire şi la modul în care trebuie să Îi răspundem lui Dumnezeu atunci când El ni Se dăruieşte.

„Dacă Dumnezeu ni Se dăruieşte, avem această şansă să cunoaştem ce înseamnă, iubirea şi pacea! Hristos ne învaţă să dăruim”.

„Adevărata trăire a Crăciunului este să răspunzi la un dar tot cu un dar, să nu rămâi nerecunoscător şi un om ingrat”.

„Să fim noi înşine, prin tot ceea ce facem, un dar frumos şi curat pentru Dumnezeu”, a îndemnat Părintele Episcop.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a oficiat slujba de sfinţire a casei de prăznuire din proximitatea bisericii „Sfântul Nicolae”.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente