Episcopul Ignatie: Asistăm la o anumită tendinţă de a-L smulge pe Dumnezeu din viaţa publică

„Asistăm astăzi la o anumită tendinţă de a-L prigoni pe Hristos, de a-L smulge pe Dumnezeu din viaţa publică”, a spus sâmbătă Episcopul Ignatie la hramul Catedralei Episcopale din Huşi.

Potrivit ierarhului, în tendinţa aceasta „ideologiile seculariste vor să ne dizloce din rădăcinile pe care le avem şi care formează identitatea noastră de creştini ortodocşi şi de români”.

În ziua de sărbătorire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii Catedralei Episcopale din Huşi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de cinci ierarhi ai Bisericii noastre, informează Episcopia Huşilor.

La finalul slujbei, Episcopul Huşilor a redat profilul misionar al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

„Sfântul Petru este paradigma omului plin de efervescenţă, plin de foarte multă fervoare pentru Dumnezeu.Acesta este cuvântul ce concentrează personalitatea Sfântului Apostol Petru: efervescenţă, dinamism, un om proaspăt, foarte viu şi foarte sincer”.

„Sfântul Apostol Pavel este paradigma, modelul, celui care este foarte inteligent, însă are nevoie de evidenţe.  Cea mai frumoasă evidenţă care i s-a descoperit Sfântului Pavel, pe drumul Damascului, a fost însuşi Hristos. Nu a mai putut, după acea întâlnire, care i-a schimbat radical viaţa şi l-a pus într-un alt mod de gândire, să-L mai nege pe Hristos, Care este evidenţa prin excelenţă”, a explicat Părintele Episcop.

În timpul Sfintei Liturghii, Arhiereul vicar Atanasie de Bogdania a prezentat importanţa mărturisirii de credinţă a celor doi corifei ai Apostolilor.

„Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sunt cei care au schimbat lumea, cei care au încreştinat Europa. Evanghelia ne vorbeşte despre mărturia lui Petru, mărturie ce vine ca urmare a întrebării puse de Domnul: «Cine zic oamenii că sunt Eu?» Aceeaşi întrebare ne-o pune şi nouă Domnul, la fiecare Liturghie, în viaţa şi trăirea noastră: Cine credeţi că sunt Eu?”.

Toţi credincioşii participanţi la eveniment au primit la plecare pachete alimentare.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente