Episcopul Ignatie a sfinţit biserica edificată prin eforturile unei mici comunități din jud. Vaslui

Episcopul Ignatie al Huşilor a sfinţit duminică biserica din satul vasluian Unirea.

Lăcaşul de cult a fost construit prin eforturile exclusive ale comunităţii care numără 40 de familii.

Cu ocazia sfințirii, biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Unirea a primit și hramul „Duminica Sfinților Români”. Biserica este filie a Parohiei Cozmești, Protopopiatul Vaslui.

După sfinţire, Preasfinţitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie. În omilia sa, a vorbit despre vocaţie şi chemarea lui Dumnezeu.

„A avea vocaţie (chemare) pentru ceva anume înseamnă multă pasiune, multă dedicare și, mai ales, foarte multă responsabilitate. Toate acestea vin natural, fără efort. Nu se va regăsi în slujirea unui dascăl, a unui medic sau a unui preot doar profesionalismul, competenţele pe care le-au deprins sau cunoștinţele (experienţa) pe care le-au acumulat. Ci toţi aceștia vor dărui, în actul lor de slujire, și fiinţa lor, se vor dărui pe ei înșiși în ceea ce slujesc. Aceasta înseamnă a fi un om de vocaţie. Hristos a convertit o îndeletnicire (meserie) pe care o aveau Apostolii – cea de pescari – într-una de vocaţie, de misiune – cea de a-I fi mărturisitori și martori în lumea întreagă”.

„Dumnezeu ne vrea pe fiecare dintre noi să-I fim ucenici, să călcăm pe urmele Lui, la modul cât se poate de literal al cuvântului. Să căutăm urmele lui Hristos (și le găsim în Evanghelie – acolo sunt urmele gândirii Lui, ale simţirii Lui și ale trăirii Lui). Să-L simţim pe Domnul în viaţa noastră, și noi înșine să fim purtători de Dumnezeu, să se imprime prezenţa Sa în tot ceea ce facem – în gesturi, în atitudini, în gândire, în întreaga noastră fiinţă. Este foarte greu acest lucru, dar cel puţin să ne străduim și să conștientizăm că la aceasta suntem chemaţi cu toţii – să devenim ucenicii Lui, conștienţi, responsabili și cu foarte multă dragoste”, a subliniat Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Huşilor

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente