Episcopul Ignatie a inaugurat primul centru social al Episcopiei Hușilor

Preasfinţitul Părinte Ignatie a binecuvântat miercuri, 21 noiembrie 2018, Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Fălciu, primul Centru social al Episcopiei Huşilor, care se află sub tutela Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”.

După de oficierea unei slujbe de binecuvântare a centrului, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenţi despre motivaţia principală a activităţilor sociale întreprinse de Biserică:

„Este un moment de mare bucurie pentru Episcopia noastră, pentru că am reuşit să inaugurăm primul Centru dintre cele pe care intenţionăm să le deschidem în perioada imediat următoare”, a anunțat ierarhul.

Una din grijile constante ale Bisericii este cea pentru copii şi pentru persoanele aflate în dificultăţi materiale.

În continuare, Ierarhul Huşilor a prezentat activitatea ce se va derula în Centrul social de la Fălciu:

„Așezământul Social Sfântul Ierarh Nicolae din Fălciu dispune de două module de asistență socială: un Centru de zi pentru 25 de copii, unde vor primi mai multe mese şi vor beneficia de servicii educative, servicii de consiliere psihologică şi activităţi recreative și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice”.

La final Preasfinţitul Părinte Ignatie a mulţumit părintelui consilier Vladimir Bergoi pentru efortul depus la înfiinţarea Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi, și pentru deschiderea acestui Centru, informează Episcopia Hușilor.

Foto credit: Episcopia ușilor

Comentarii Facebook


Știri recente