Episcopul Ignatie a deschis prima ediţie ITOV

Episcopul Ignatie al Huşilor a deschis sâmbătă prima ediţie a Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din Vaslui (ITOV) prin oficierea Sfintei Liturghii în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui.

Slujba a început la ora 06:00 şi a reunit numeroși credincioși și voluntari implicați în eveniment, potrivit site-ului oficial al Episcopiei Huşilor.

În cuvântul adresat celor prezenți, Părintele Episcop Ignatie a explicat afirmația Mântuitorului: „Dați Cezarului cele ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu”:

În omilia sa, Părintele Episcop le-a explicat celor prezenţi afirmația Mântuitorului: „Dați Cezarului cele ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ale lui Dumnezeu”.

„Hristos, prin răspunsul Său, ne învață că noi trebuie să departajăm, să delimităm cele care țin de lumea aceasta de cele care țin de Dumnezeu”.

„Dumnezeu-Omul Iisus Hristos nu înfierează, nu demonizează lumea, ci vrea ca noi să înțelegem foarte bine că ceea ce ține de lumea aceasta este efemer, este foarte trecător și nu are valoare în comparație cu Împărăția Lui Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

De la ora 10:00 Părintele Constantin Necula a susţinut la Teatrul de vară din Vaslui Conferinţa „Unitate, libertate şi responsabilitate în viaţa tinerilor – Tânărul între esenţă şi aparenţă”.

Conferinţa înregistrată poate fi urmărită aici.

Pe parcursul zilei au mai avut loc sesiuni de comunicare, Marşul Tineretului şi un spectacol tradiţional.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente