Episcopul Huşilor recomandă Paraclisul Maicii Domnului şi scurte cateheze în fiecare parohie

În bisericile din Episcopia Huşilor va fi oficiat Paraclisul Maicii Domnului, însoţit de o scurtă cateheză, în fiecare zi din Postul Adormirii Maicii Domnului, la recomandarea Episcopului Ignatie.

Potrivit Preasfinţiei Sale, iniţiativa are ca bază certitudinea că „rugăciunea, nu altceva din cele lumeşti şi efemere, este centrul vieţii noastre duhovniceşti”.

„Răstimpul acesta liturgic (1-15 august), dacă îl asumăm, ca pe o formă de manifestare a dragostei noastre faţă de Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, devine, în primul rând, o ofrandă a recunoştinţei noastre faţă de cea care ne-a adus cel mai mare dar pe pământ: pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, Care ne-a descoperit dragostea cea adevărată a Tatălui şi a Sfântului Duh faţă de noi, pământenii”, a spus ierarhul.

Perioada aceasta de post, a adăugat Episcopul Huşilor, este şi una propice pentru „a medita la propriul sfârşit, care am dori să fie ca cel al Maicii Domnului: întâmpinaţi de Hristos, înconjuraţi de îngeri, de sfinţi şi de cei dragi, aşa cum ne rugăm la fiecare slujbă: «sfârşit creştinesc vieţii noastre, fără durere, neînfruntat, în pace şi răspuns bun la înfricoşata judecată a lui Hristos, să cerem»”.

După cum se menţionează pe site-ul oficial al Eparhiei, Părintele Episcop va fi prezent în fiecare seară la Slujba Paraclisului Maicii Domnului în câte o parohie din Eparhie.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente